Roliga Historier

Advokathistorier
Bellmanhistorier
Besökarnas egna
Blondinskämt
Bättre en...
Djurhistorier
Dåliga historier
Farbror Frej
Festhistorier
Geografiskt
Glödlampehistorier
Historier ur yrkeslivet
Historier utan poäng
Militärhistorier
Musikhistorier
Norgehistorier
Presidenthistorier
Religionshistorier
Roliga gåtor
Sex, män och kvinnor
Sjukhushistorier
SMS-skämt
Sporthistorier
Tjuvhistorier
Övriga
Annons
Skottarhistorier 1-10

1. Två skottar promenerade på gatan. Det var hett och gassigt och en av dem måste torka svetten ur pannan och då föll det ett par löständer med.
-Går du med löständer i fickan? Frågade den andre.
-Nej, fick han till svar, det är min frus. Igår när jag kom hem helt oväntat, så kom jag på henne, förstår du, på henne att äta mellan målen.

2. -Nå lille Jock, sa läraren till en av eleverna i tredje klass, om du vore en stor karl och hade £100 och du skulle köpa ett hus som kostade £1000, vad fattades då?
-En rik fru, svarade lille Jock

3. Två skolkamrater träffades helt apropå efter många år. Den ene hade en vacker gård ute gård ute på landet och var flott nog att bjuda ut den andre till sig på några dagar för att de riktigt skulle få prata om gamla minnen. Stadsbon lät inte vänta på sig och blev där en hel veckan utan att göra min av att resa hem igen. Då ännu en vecka gått sa vännen till honom:
-Tror du inte din familj börjar längta efter dig?
-Du sa något, nickade den andre. Så gick han upp på sitt rum och skrev till familjen att de skulle komma omgående.

4. -Har hon flyttat, den där lilla mörka engelskan som serverade här? Frågade gästerna den skotske källarmästaren.
-Hon fick sluta, sa han. Hon hade så många underliga ideer. Hon ville behålla sina drickspengar själv.

5. Och så var det den skotske pojken som var på besök hos sina engelska släktingar. Han bredde så tjockt på smörgåsen att frun frågade om han verkligen fick göra så hemma.
-Nej, svarade pojken, mamma är så pass klok att hon värmer knivarna innan vi sätter oss till bords.

6. Hörde ni om skotten som fördes in på sjukhuset därför att han stoppat in sitt huvud i högtalaren på radioapparaten? Det var en ren reflexrörelse för man sände ut högmässa och han hörde tydligt hur klockaren tappade kollekthåven.

7. Kanoten kantrade. Mannen kom i vattnet och gick till botten. Han kom upp en gång till vattenytan, sjönk igen och kom upp en gång till. En skotte, som stod på stranden, ropade:
-Om ni inte kommer upp tredje gången kanske jag kan få överta kanoten?

8. Det hände i Vilda västern på den gamla goda tiden då man ännu kunde tala om "Vilda" Västern. Mitt på en av Arizonas prärier blev tåget hejdat av ett rövarband, som med näsdukar knutna om nedre delen av ansiktet, gick från vagn till vagn och med hjälp av sina sexpipiga plockade passagerarna på mynt och värdesaker. Bland passagerarna befann sig en skotte, vars resekassa uppgick till jämnt $200. Han räknade upp pengarna, men lämnade rövarna $196 och behöll $4.
-Vad är meningen med det här? Röt en av rövarna och viftade hotande med revolvern. Hit med dem också!
-Min bäste herre, svarade skotten artigt, ni kan väl inte neka mig 2% kassarabatt vid en sådant här snabbt kontantaffär?

9. En livstrött gick upp till en god vän för att ta sig av daga genom gasförgiftning. Emellertid lever han fortfarande, för det visade sig att vännen hade gasautomat.

10. -Ska vi inte gifta oss snart, Tom lille? Undrade den vackra Miss Ellinor. Vet du, jag tror att jag i så fall skulle kunna få pappa att betala hälften av hyran.
-Du tror inte att du skulle kunna få din mamma att betala andra hälften?